Wat is Pré-Bewind?

Pré-bewind is een gratis dienstverlening in de periode vanaf de aanmelding voor beschermingsbewind tot aan de uitspraak van de rechtbank. Vanaf de aanmelding krijgen u en uw hulpverleners advies en begeleiding over bewindvoering. Wij geven ondersteuning bij het indienen van uw verzoekschrift tot bewindstelling.

Hoe werkt Pré-Bewind?

Als besloten wordt tot pré-bewind wachten wij niet op het besluit van de rechtbank. Direct na de aanmelding krijgen u en uw begeleiders hulp. Inventarisatie van uw financiën en overzicht creëren zijn de doelen waar wij direct na de aanmelding werken.

Voordelen Pré-Bewind

  • Hulp bij indienen verzoekschrift aan de rechtbank.
  • Besparing tijd en stress voor u en uw hulpverleners.
  • Direct starten met overzicht krijgen.
  • Voorkomen van meer schulden.

Ontzorging

Bescherming

Deskundig advies

Begeleiding

Pré-Bewind bij ANAK Advies & Bewind

Cliënten die gebruik willen maken van deze dienstverlening kunnen dat aangeven. Dit is geheel op vrijwillige basis. Zodra het beschermingsbewind is toegekend door de rechtbank wordt het pré-bewind omgezet in het beschermingsbewind. De taken van bewindvoering worden dan verder uitgevoerd.

Wat gebeurt er als er geen bewind uitgesproken wordt?

Wij bieden advies en begeleiding als extra helpende hand en zullen hiervoor geen kosten rekenen. Wij nemen meteen na bekendmaking van de uitspraak van de rechtbank contact met u op. We zullen dan met u of uw hulpverlener (indien u daartoe niet in staat bent) bekijken welke dienstverlening het meest passend voor u is. Ook kijken wij voor u of er andere voorzieningen in uw gemeente beschikbaar zijn.  Ook kunt u extra juridisch advies inwinnen of kiezen voor budget coaching ter bevordering van de zelfredzaamheid. Wij leveren maatwerk dat afhankelijk is van uw wensen.

Geen financiële zorgen meer

Soms is professionele hulp nodig om weer grip te krijgen op uw leven. Geldzorgen en papierwerk geven veel stress. Wij nemen graag uw zorgen uit handen. Op naar een gezonde en schuldenvrije  toekomst zonder financiële zorgen!

Andere diensten

Juridisch Advies

Heeft u problemen met een uitkeringsinstantie? Of wilt u uw schuldensituatie zelf oplossen? Wij kunnen u adviseren en bijstaan. Wij leveren maatwerk en maken vooraf een vaste all in pakketprijs. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan.

PGB-beheer

Ontvangt u een PGB? Bij PGB-beheer wordt deze administratie overgenomen, zodat u tijd over heeft aan de onbezorgde kant van uw leven. U kiest uw zorgverleners. Wij zorgen voor overeenkomsten, uitbetalingen uit PGB en contacten met het zorgkantoor.

Beschermingsbewind

Beschermingsbewindvoering helpt uw administratie weer stabiel te krijgen. De dienstverlening is gericht op financiële stabiliteit, bescherming van uw bezittingen en het oplossen van uw schuldensituatie. Ook helpen wij u zelfredzaam te worden.

Budgetbeheer

Bij budgetbeheer krijgt u alle hulp in uw financiën. Wij stellen samen met u een overeenkomst op. Budget coaching is inbegrepen. Met budget coaching krijgt u persoonlijke begeleiding en leert u om uw financiën stabiel te houden. Wij leveren maatwerk.