Budgetbeheer &

Budgetcoaching

Heeft u dringend hulp nodig bij uw geldzaken en wilt u het ook leren zelf te doen? Dan is vrijwillig budgetbeheer en/of budget coaching misschien wel wat voor u.

Bij budgetbeheer krijgt u alle hulp in uw financiën op basis van een overeenkomst die wij samen met u opstellen. Met budget coaching krijgt u persoonlijke begeleiding en leert u om uw financiën stabiel te krijgen en te houden. Wij leveren maatwerk. U bepaalt zelf welke hulp u wenst en voor welke termijn. Budgetbeheer of budgetcoaching wordt ook vaak gebruikt als nazorg, na uitstroom van bewind.

Hulp op maat

Bescherming

Deskundig advies

Persoonlijke begeleiding

Budgetcoaching

Budget coaching helpt door vroegtijdig inzichten te geven over de financiën. U krijgt hulp in het maken van de juiste keuzes en in het optimaal benutten van uw inkomen. U leert door het zelf te doen.

Met geldzorgen ervaart u vast veel stress. Het doel is u vooral de rust te geven, om uw leven weer op de rit te krijgen. Wij geven persoonlijke begeleiding. Dit is altijd een positieve benadering met begrip voor uw situatie. Elk mens heeft een verhaal. Uw verhaal en uw wensen staan centraal.

Persoonlijke begeleiding

Schulden
Als u schulden heeft, wordt inzicht gegeven in de oorzaak hiervan zodat u hiervan leert. Als u schulden heeft zullen wij deze stabiliseren en/of eventueel warme overdragen naar schuldhulpverlening van uw gemeente.

Zelfredzaamheid bevorderen
Samen bekijken we de besparingsmogelijkheden en maken we een positief budgetplan. Dit zal u helpen bij het oplossen van uw schulden. Ook kijken wij naar mogelijkheden om zelfs te kunnen sparen voor onverwachte uitgaven of leuke dingen.

Maakt u gebruik van budgetbeheer of beschermingsbewind? Dan is de coaching kosteloos en automatisch inbegrepen.

Voordelen budgetbeheer

 • Hulp om overzicht te krijgen in uw administratie.
 • Hulp om uw geldzaken weer stabiel te krijgen en te houden.
 • Geen nieuwe schulden meer.
 • Bestaande schulden worden opgelost.
 • Hulp en motivatie om weer zelfredzaam te worden.
 • U bepaalt zelf welke vrijheid en verantwoordelijkheid u neemt.
 • Budget coaching is automatisch inbegrepen.
 • Budgetbeheer kunt u zelf opzeggen, als u uw financiën weer zelf kan en wilt beheren.
 • Samen leefgeld bepalen.

Aan werkgevers

Als werkgever heeft u baat bij vitale werknemers. Signaleert u dat uw medewerker mogelijk geldproblemen heeft? Bijvoorbeeld door een loonbeslag. Dan is het belangrijk dat u direct actie onderneemt om escalatie van problemen te voorkomen. U kunt ons als werkgever inschakelen voor uw medewerker. Wij bieden persoonlijke coaching en begeleiding op maat voor medewerkers die financiële hulp nodig hebben.

Heeft u geen concrete signalen en werkt u liever aan preventie? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen op locatie een informatieve presentatie verzorgen.

Aan de docenten en jongerenbegeleiders

Problematische schulden onder de jongeren is flink toegenomen de afgelopen jaren. Dit heeft vele nadelige effecten zoals stress en zelf uitval. Signaleert u geldproblemen? Dan is het belangrijk dat u direct actie onderneemt om escalatie van problemen te voorkomen. U kunt ons inschakelen voor uw studenten/scholieren. Wij bieden persoonlijke coaching en begeleiding op maat voor iedereen die financiële hulp nodig heeft.

Ook geven wij voorlichting aan jongeren over geldproblemen, de gevolgen daarvan en hoe deze te voorkomen. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 06-41125016.

Werkwijze

Stap 1 – Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor uzelf of voor een ander die u bijstaat. Dit kan telefonisch of via het contactformulier. Na ons adviesgesprek wordt een afspraak ingepland. Uw hulpvragen zijn helder. U wordt verzocht om het aanmeldformulier in te vullen.

 

Stap 2 – Intake

Inventarisatie van uw financiële situatie. Plan van aanpak wordt opgesteld. Welke doelen wilt u behalen binnen welke termijn? Hulp op maat. Benodigde diensten worden vooraf vastgelegd in een budgetbeheer overeenkomst.

 

Stap 3 -Budgetbeheer en budget coaching

Stabiel maken van uw inkomen, vaste lasten, uitgaven en schulden. Samen een positief budgetplan opstellen. Positieve coaching en motivatie gesprekken. Hulp om uw budget positief te maken en te houden.  Besparingsadviezen. U leert het zelf te doen.

Stap 4 – Nazorg en evaluatie

Controle of alle doelen zijn behaald. Controle of bijstellen van plan van aanpak. Evaluatie gesprekken: wat gaat goed, wat kan beter? Wat is nog meer nodig om zelfredzaam te blijven. Besparingsadviezen op een rij.

 

Hoe lang duurt budgetbeheer?

Budgetbeheer is vrij opzegbaar, wanneer u uw financiën weer zelfstandig kan beheren. Onze hulp is er daarom op gericht om uw financiële zaken te herstellen en u te begeleiden het weer zelf te doen.
 
Wat kost budgetbeheer?

Budgetbeheer is vrijwillig maar niet gratis. Omdat het maatwerk is en u uiteindelijk bepaalt welke hulp u nodig heeft, is het mogelijk om uw eigen pakket samen te stellen. Voor het gemak hebben wij voor u twee pakketten samengesteld. Bekijk onze tarieven.

Als u schulden heeft of een te laag inkomen kan het zo zijn dat u de kosten niet kunt betalen. Wij kijken dan voor naar uw mogelijkheden voor een vergoeding vanuit de bijzondere bijstand.

Wilt u meer weten over onze diensten?
Neem dan nu contact op ANAK Advies & Bewind. Wij staan u graag te woord.

Formulieren

Budgetbeheer & budget coaching

Veelgestelde vragen

Welke taken horen bij budgetbeheer?
 • Plan van aanpak opstellen.
 • Openen van een beheer- en leefgeldrekeningen.
 • Inventarisatie en overzicht maken van alle inkomen, uitgaven, schulden en vermogen.
 • Inkomen en uitgaven stabiliseren (d.w.z. alle voorzieningen aanvragen waar u recht op heeft en bewaken.)
 • Budgetplan opstellen en leefgeld vaststellen.
 • Alle (financiële) relaties over het budgetbeheer informeren en onderhouden van contacten met de instanties en schuldeisers van cliënt.
 • Betalen van rekeningen en leefgeld.
 • Kwijtscheldingsverzoeken indienen.
 • Aanvraag bijzondere bijstand.
 • Aanvragen benodigde verzekeringen (o.a. ziektekosten, inboedel-APV-uitvaart).
 • Belastingaangifte (box 1).
 • 4 dagen per week een telefonisch spreekuur.
 • Betalingsregelingen treffen met schuldeisers en schuldenoverzicht bijhouden.
 • Berekenen beslagvrije voet en vrij te laten bedrag (vtlb) en deze bewaken.
 • Begeleiden naar MSNP en WSNP bij problematische schulden.
 • Budgetcoaching kosteloos.
Voor wie is budgetbeheer geschikt?

Budgetbeheer is geschikt voor mensen die:

 • Tijdelijk de eigen administratie niet op orde hebben.
 • Zelf hulp willen om weer grip te krijgen op de eigen financiën.                                    Persoonlijke coach en motivator nodig hebben om zelfredzaam te worden.
Voor wie is budgetcoaching geschikt?

Budget coaching is geschikt voor iedereen die wil leren om te gaan met de eigen financiën. U leert het zelf te doen. Budget coaching is gericht op herstel van geldproblemen maar ook op het voorkomen van geldproblemen.

Andere diensten

Juridisch Advies

Heeft u problemen met een uitkeringsinstantie? Of wilt u uw schuldensituatie zelf oplossen? Wij kunnen u adviseren en bijstaan. Wij leveren maatwerk en maken vooraf een vaste all in pakketprijs. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan.

PGB-beheer

Ontvangt u een PGB? Bij PGB-beheer wordt deze administratie overgenomen, zodat u tijd over heeft aan de onbezorgde kant van uw leven. U kiest uw zorgverleners. Wij zorgen voor overeenkomsten, uitbetalingen uit PGB en contacten met het zorgkantoor.

Pré-Bewind

Heeft u per direct hulp nodig? Bij Pré-Bewind helpen en begeleiden wij u gratis direct na uw aanmelding. U krijgt begeleiding bij de aanvraag voor beschermingsbewind. Wij controleren voor u de formulieren en helpen overzichten te creëren.

Beschermingsbewind

Beschermingsbewindvoering helpt uw administratie weer stabiel te krijgen. De dienstverlening is gericht op financiële stabiliteit, bescherming van uw bezittingen en het oplossen van uw schuldensituatie. Ook helpen wij u financieel zelfredzaam te worden.